V play off len tí najlepší rozhodcovia, ich nominácie budú tajné

06.03.2012 Celý región

Bratislava 6. marca (TASR) - Predseda Komisie rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Peter Ország označil základnú časť Tipsport extraligy z rozhodcovského hľadiska za pozitívnu. Napriek tomu pre TASR priznal, že arbitri sa počas sezóny nevyhli závažným pochybeniam, za ktoré ich neminuli tresty.

"Hoci naša komisia nedostala zo strany klubov voči rozhodcom žiadne námietky, tak my sami sme vo viac ako 30 stretnutiach museli na základe správ inštruktorov pristúpiť aj k finančným postihom a zastaveniu činnosti rozhodcov," uviedol.

Ország na začiatku sezóny deklaroval, že po skončení základnej časti dôjde k hodnoteniu rozhodcov a v play off sa predstavia len tí najlepší. "Presne podľa toho sme aj postupovali. Vo vyraďovacej časti sa preto výlučne z výkonnostných dôvodov neobjaví asi tretina hlavných a čiarových rozhodcov. Na základe pozitívnych ohlasov a dobrých skúseností budú do play off nasadení aj šiesti profesionálni rozhodcovia z českej Tipsport extraligy a naopak z našej súťaže budú v play off českej extraligy účinkovať štyria Slováci - Vladimír Baluška, Daniel Konc, Jozef Kubuš a Róbert Müllner," dodal pre TASR s tým, že nominácie rozhodcov na zápasy budú, ako už tradične, tajné: "Kluby sa rozhodcovskú zostavu - dvaja hlavní, dvaja čiaroví - dozvedia prakticky až pri rozkorčuľovaní, samotní rozhodcovia 24 hodín pred zápasom."
 

Vyberte región